KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

VÝHERCE KNIHY:
NEBOJTE SE OPERY Jana Jiráně a Roberta Rytiny english

Vyhlašujeme výherce knihy Jana Jiráně a Roberta Rytiny NEBOJTE SE OPERY, kterou vydává Radioservis.
Publikace obsahuje dvanáct příběhů, které vycházejí z libret slavných oper (Prodaná nevěsta, Rusalka, Carmen, Kouzelná flétna, Lazebník sevillský, Nápoj lásky, Turandot, La traviata, Don Giovanni, Jakobín, Její pastorkyňa, Porgy a Bess a další). Zpracoval je herec, hudebník, dramatik a režisér Jan Jiráň. Spoluautorem je publicista a grafik Robert Rytina.

Soutěžní otázka: V jakém jazyce napsal W.A. Mozart operu Kouzelná flétna?

Odpověď je: V němčině.

Výhercem je: Ondřej Michalec, Kroměříž – GRATULUJEME!

Jan Jiráň opery už dřív zdramatizoval a se známými českými herci natočil CD projekt Nebojte se klasiky!, který zaznamenal značný posluchačský ohlas, na který publikace navazuje. Příběhy doplňují faktografie, biografie, zajímavosti a fotografie připravil dramaturg a grafik uvedeného nahrávacího projektu Robert Rytina. Vznikla tak bohatě ilustrovaná publikace, která ke každému opernímu titulu přináší maximum informací atraktivní formou.

Tak jako v případě CD projektu je publikace určena širokému spektru zájemců, od dětí přes žáky a studenty základních uměleckých škol, kteří používají CD Nebojte se klasiky! často jako učební pomůcku, až po dospělé čtenáře, kteří se chtějí zábavnou cestou vzdělat v operní problematice a příbězích slavných operních titulů.

Kniha Nebojte se opery! je publikací rodinného charakteru, která s touto tematikou na trhu zatím chybí. K dostání jsou operní průvodci určení primárně dospělým čtenářům a jeden či dva knižní tituly, které aspirovaly na to vzdělat o opeře dětské čtenáře.

Foto: Rádioservis

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky