KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

VÝHERCI VSTUPENEK:
Václav Hudeček a jeho Svátky hudby v Praze english

V úterý 18. ledna se na pódiu Sálu Pražské konzervatoře představí trojice úspěšných mladých talentů, kterým je sice teprve čerstvě patnáct let, ale na svém kontě už mají řadu úspěchů. Trio ve složení: Jan Novák  ̶  housle, Lukáš Mareček  ̶  violoncello a Alexandr Klement – flétna a klavír, provede společně s hostitelem cyklu, kterým je houslista Václav Hudeček, skladby Vivaldiho, Mozarta, Brucha a Dvořáka.

Soutěžní otázka: Ve kterých třech pražských sálech se převážně odehrávají Svátky hudby?

Odpověď je: Rudolfinum, Palác Žofín a sál Pražské konzervatoře.

Výherci se stávají: Jiřina Kočišová, Mělník a Iva Kučerová, Praha 4 – GRATULUJEME!

Večerem s mladými talenty vstoupí do nového roku 30. ročník koncertního cyklu Václava Hudečka Svátky hudby v Praze. Je už téměř samozřejmostí, že pražské večery Václava Hudečka představují mladé talentované hudebníky. Proto ani první koncert cyklu v letošním roce nebude výjimkou. Výrazné naděje české hudební scény, které už zrají na českých konzervatořích, doprovodí častý host cyklu, komorní soubor složený z výrazných mladých českých profesionálních hudebníků Barocco sempre giovanne s uměleckým vedoucím Josefem Krečmerem.

Bude znít hudba Antonia Vivaldiho, Wolfganga Amadea Mozarta, Maxe BruchaAntonína Dvořáka. Festival Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté představuje jeden z nejdelších festivalů komorní hudby, které jsou pořádané na území hlavního města Prahy. Jeho uměleckým garantem a zakladatelem je Václav Hudeček, který si již třicet let na své koncerty zve nejen renomované hudebníky, ale dává prostor zejména mladým talentům. ReflexiPlus Petra Vebera ze zahajovacího koncertu tohoto ročníku festivalu si můžete připomenout ZDE. Vánoční koncert perem Aleše Blumy pak ZDE.

Foto: Radovan Šubín

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky