KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

SOUTĚŽ O DVOJICI VSTUPENEK:
Adam Plachetka Bez mantinelů english

Skoro všichni hosté jsou odtajněni, termín se blíží – Vyhrajte dvojici vstupenek na koncert Adama Plachetky v O2 areně.

Adam Plachetka momentálně účinkuje v newyorské Metropolitní opeře, 16. ledna ale bude zpět v České republice a vystoupí na koncertě nazvaném Bez mantinelů v největší multifunkční hale v zemi. Zařadí se tak po bok řady známých operních osobností, které už O2 arena opakovaně hostila, jako je Andrea Bocelli nebo José Carreras.

Soutěžní otázka: Ve kterém roce debutoval Adam Plachetka v Národním divadle v Praze?

Odpovědi posílejte na: web@klasikaplus.cz
Jako předmět zprávy uveďte: O2 a nezapomeňte napsat i váš TELEFON a ADRESU.

Výherce vylosujeme v NEDĚLI 8. PROSINCE.

Adam Plachetka je první český operní pěvec, který se rozhodl uspořádat koncert v pražské O2 areně. Kromě klasické hudby návštěvníci uslyší také jazz, pop či muzikálové melodie. Mezi odtajněnými hosty je Jan Smigmator, Kateřina Kněžíková, Dagmar Pecková, Eva Pilarová, Leoš MarešOndřej Gregor Brzobohatý

U zrodu myšlenky velkého koncertu stál právě Leoš Mareš, který si pozval Adama Plachetku na svůj loňský koncert v O2 areně. Jeho podání Nessun Dorma pak patřilo k vrcholům večera. A tehdy se zrodila myšlenka na první vlastní koncert. „Bez Leoše by celý tenhle projekt nevznikl, takže jsem se pochopitelně snažil, aby se ho mohl zúčastnit i osobně. Jsem rád, že se nám daří občas se vzájemně na akcích navštěvovat. Lepšího moderátora pro tuhle příležitost si neumím představit,“ řekl Adam Plachetka.

V premiéře zazní i nová skladba Ondřeje Gregora Brzobohatého, kterou skladatel, muzikant a herec v jedné osobě složil přímo pro tuto příležitost. „S Ondrou jsem se setkal jen díky koncertu v O2 areně, ale padli jsme si do noty a moc se těším, že publiku představíme novou písničku, která je koncertu Bez mantinelů nejen jak šitá na tělo, ale doopravdy šitá na tělo,“ uvedl Adam Plachetka.

„Adam je jednou z nejvýraznějších osobností nejen na naší operní scéně, takže i proto mě pozvání na jeho koncert víc než těší. Abych pravdu řekl, rozumíme si hodně lidsky, a to hlavně co se týče smyslu pro humor. A právě v tomhle duchu bude znít naše zbrusu nová píseň, kterou jsem pro tuto příležitost napsal.,“ dodal Ondřej Gregor Brzobohatý.

Adam Plachetka je u nás i ve světě spjatý s klasickou hudbou, pro svůj koncert ale udělá výjimku a vedle operních árií vybral do programu také muzikály, jazz nebo pop. Kromě sólových partů připravuje i řadu duetů a přizval proto  své přátele a umělecké kolegy nejen z oblasti klasické hudby. O vizuální koncepci a režii se postará uznávaný český režisér a audiovizuální tvůrce Michal Caban. Hudební nastudování má na starosti dirigent a skladatel Jan Kučera a hudební doprovod multižánrové uskupení Epoque Orchestra. Jazzové žánry na koncertě reprezentuje swingový zpěvák Jan Smigmator a vokální skupina SKETY. Dalším z odtajněných hudebních hostů, kteří si s ním zazpívají na jednom pódiu, je jeho manželka Kateřina Kněžíková, Eva Pilarová nebo Dagmar Pecková. Jméno posledního hosta ještě zbývá odhalit.

V současné době Adam Plachetka postupně účinkuje v Chicagu v roli Figara v Lazebníku sevillském a v roli Hraběte Almaviva ve Figarově svatbě v newyorské Metropolitní opeře. Jeho pražský koncert „Bez mantinelů“ se v O2 areně koná 16. ledna 2020 od 20 hodin.

Foto: Archiv Adama Plachetky

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky