KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

SOUTĚŽ O DVĚ DVOJICE VSTUPENEK:
Nejen baroko úterních Svátků hudby english

Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté budou v únoru pokračovat večerem, který představí odnož barokního mládí, která se rodí na Pražské konzervatoři. V jejím koncertním sále se představí Barokní orchestr Pražské konzervatoře, který povede flétnista a dirigent Jakub Kydlíček, a trojice talentovaných mladých sólistů: violoncellisté Kryštof Cejp a Adam Melíšek a flétnistka Soňa Mindová. V jejich interpretaci zazní díla Gabrieliho, Bendy, Vivaldiho, Fasche a Ditterse z Dittersdorfu, tedy nejen baroko, ale i klasicismus, jak napovídá název koncertu. Koná se v úterý 21. února od půl osmé večer.

Soutěžní otázka: Kolikátý ročník mají ve svém názvu letošní Svátky hudby?

Odpovědi posílejte na: web@klasikaplus.cz

Jako předmět zprávy uveďte: HUDEČEK a nezapomeňte napsat i váš TELEFONADRESU!

Výherce vylosujeme v PONDĚLÍ 20. ÚNORA 2023

Barokní orchestr Pražské konzervatoře byl založen v roce 2012 ve snaze poskytnout studentům vzdělání v repertoáru a stylu interpretace hudby předklasického stylového období. Soubor, přestože užívá ve většině svých projektů nástroje moderní (s barokními smyčci), usiluje o interpretaci podpořenou znalostí dobové estetiky. Řada absolventů se již začala uplatňovat na profesionální scéně staré hudby. Uměleckým řízením orchestru je pověřen Jakub Kydlíček, hráč na zobcovou flétnu a dirigent, který patří k vyhledávaným osobnostem scény nejen staré hudby. Pod jeho vedením vzniklo na konzervatoři i respektované centrum studia staré hudby.

V roli sólistů druhého letošního zastavení oblíbeného komorního cyklu se vedle Václava Hudečka představí violoncellisté Kryštof CejpAdam Melíšek. Oba se zaměřují zejména na interpretaci staré hudby, Melíšek je navíc i členem České studentské filharmonie a spolupracoval i s naším prvním tělesem, s Českou filharmonií. Ženskou zástupkyní bude původem slovenská flétnistka Soňa Mindová, která studuje u Jakuba Kydlíčka. Vedle hry na barokní příčnou flétnu se věnuje i hře na cembalo.

Foto: Barokní orchestr Pražské konzervatoře (Facebook)

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky