KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Kulturní instituce žádají o pomoc skrz platformu Darujme.cz english

Koronavirová krize odsoudila mnoho uměleckých souborů a kulturních institucí k tomu, že shánějí peníze, kde to jen lze. Žádají mecenáše, firmy i stát o příspěvky, aby stále mohly tvořit, a hlavně aby přežily. Organizacím, institucím, ale také městům, obcím a krajům poskytuje platforma Darujme.cz nástroj k tomu, aby byly vidět a slyšet, mohly jednoduše požádat o dar a udržovat vztah se svými dárci.

V roce 2020 přes Darujme.cz na dobročinné účely putovalo 232 milionů Kč. Projekt pomáhá už deset let a stojí za ním Nadace Via, která v České republice od roku 1997 rozvíjí filantropii a komunitní život.

Mezi instituce, které jsou součástí projektu, patří například soubor Czech Ensemble Baroque, Nadační fond DAMU, Opera Studio Praha, Centrum barokní kultury, Nadace Collegium Marianum, Police Symphony Orchestra, Balet Praha, Akademie klasické hudby a mnoho dalších. „Více než rok trvající období pandemie je pro velkou část kulturní scény likvidační. Bojuje taky Czech Ensemble Baroque, ale přesto se mu podařilo zrealizovat již šest plánovaných koncertů 9. sezóny cyklu Bacha na Mozarta!. Jsou před nimi ale ještě poslední dva koncerty. Podaří se je uskutečnit? Finanční prostředky bohužel došly, a tak se soubor ve spolupráci s Nadací Via a jejich projektem Darujme.cz rozhodl požádat své fanoušky a další případné mecenáše o příspěvek. Na koncerty i na přežití,“ uvádí moravský soubor

Foto: Pixabay

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky