KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Semjon Byčkov prodloužil smlouvu u České filharmonie english

Současný šéfdirigent našeho prvního orchestru Semjon Byčkov podepsal smlouvu na další pětileté období a setrvá tak v čele České filharmonie až do roku 2028. Na začátku zahajovacího koncertu letošní, 127. sezóny to publiku oznámil generální ředitel orchestru David Mareček.

Věhlasný dirigent, který na konci listopadu oslaví sedmdesáté narozeniny, se před Českou filharmonii poprvé postavil v roce 2013. Po smrti tehdejšího šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka o čtyři roky později orchestr hledal jeho nástupce. Byčkov v té době zamýšlel věnovat se už výhradně hostování, nakonec se ale nechal hráči České filharmonie přesvědčit a od sezóny 2018/2019 stanul v jejím čele. „Česká filharmonie se od chvíle, kdy jsem s ní začal pracovat, stala středobodem mého života. Proto jsem šťastný, že jím zůstane i v příštích letech,“ uvedl po podpisu nové smlouvy Byčkov.

Uplynulé čtyři roky jeho působení na postu šéfdirigenta Česká filharmonie vnímá jako období prosperity a uměleckého růstu. Ani v následujících sezónách Byčkov nehodlá polevit v práci na zdokonalování orchestru. Za hlavní poslání České filharmonie považuje představování co nejpestřejšího repertoáru od baroka až po současnost s těžištěm v klasicko-romantickém období.

Foto: Petra Hajská

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky