KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Lípa Musica on-line se Špačkem a Sekerou english

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica připravil na čtvrtek 30. dubna online benefiční koncert, na kterém vystoupí houslista Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekera. Zahrají od sedmi hodin v libereckém Divadle F. X. Šaldy a svým vystoupením podpoří veřejnou sbírku vyhlášenou Libereckým krajem pro boj s Covid-19. KlasikaPlus.cz bude koncert živě vysílat na Facebooku.

Koncert bude streamován prostřednictvím televize RTM+ na facebookové stránce MHF Lípa Musica a internetová televize Mall.tv ho uvede v rámci série #kulturažije. Obě televize posléze koncert uvedou také v záznamu. Souběžně poběží sbírka na dárcovské platformě Donio.cz, jejíž celý výtěžek věnuje Lípa Musica na veřejnou sbírku vyhlášenou Libereckým krajem pro boj s Covid-19 – Liberecký kraj sobě!

„Celá Česká republika se ocitla v mimořádné situaci. Všichni se ji snažíme ustát a minulé týdny ukázaly, že nečekáme, až někdo přispěchá na pomoc, ale sami se pustíme do práce a pomáháme si navzájem. Je v tom naděje, že jsme nezapomněli na slova jako vzájemnost, pomoc potřebným, respekt, soucit, úcta. Liberecký kraj na pomoc proti následkům pandemie vypsal veřejnou sbírku, do které dosud lidé přispěli téměř 1,5 milionu korun. Moc si vážím toho, že také pořadatelé festivalu Lípa Musica chtějí pomoci tím, co umí nejlépe. Tedy hudbou. A je pro mě osobně velkým závazkem, že se rozhodli našemu kraji pomoci také houslový virtuos Josef Špaček a klavírista Miroslav Sekera. Za celý Liberecký kraj děkuji a věřím, že si lidé nenechají ujít tento mimořádný hudební zážitek a také podpoří pomyslnou vstupenkou naší sbírku“, říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Koncert začne v sedm hodin a nabídne díla Bedřicha Smetany a Igora Stravinského. Hudbu ještě proloží rozhovory s hejtmanem Martinem Půtou, radní Květou Vinklátovou, ředitelem festivalu MHF Lípa Musica Martinem Prokešem a Josefem Špačkem, uměleckým garantem festivalu. „Náš kraj je bohatý na sakrální památky a historické objekty, je mimořádný i z pohledu turistického ruchu. Je to kraj Lípy Musicy, která má díky úžasnému zázemí možnost rozkvétat. Nyní je na čase, abychom prostřednictvím hudby vyslali pozitivní poselství a vzájemně se semkli a podpořili krajskou sbírku. Prostředky poputují tam, kde jsou nejvíce potřeba dle uvážení Libereckého kraje, na který jsme právem hrdí nejen optikou posledních týdnů…,“ říká k projektu Martin Prokeš.

Foto: Fb MHF Lípa Musica, Fb Libereckého kraje

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky