KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Další koncert z cyklu Bacha na Mozarta! živě z barokní Káznice english

Vůbec poprvé v kapli barokní Káznice v Brně na Cejlu vystoupí vokální soubor Czech Ensemble Baroque, v rámci projektu Káznice LIVE. Přímý přenos se koná ve čtvrtek 14. května od půl osmé na Facebooku Czech Ensemble Baroque. Záznam bude k dispozici na Káznici LIVE. Soubor vystoupí tentokrát bez orchestru a představí barokní autory coby zdroj inspirace jejich kolegům romantikům. Koncert je součástí 8. sezony cyklu BACHA NA MOZARTA!

Na koncertě zazní díla Heinricha Schütze, Franze Schuberta, Felixe Mendelssohna Bartholdyho, Henryho Purcella, Josepha Haydna, Luigi Cherubiniho, Hectora Berlioze a dalších. „Jsme moc zvědaví, jaký koncert bez interakce s publikem bude, ale pokusíme se využít své imaginace a naše posluchače si představíme. Bude to taky poprvé, co se na jednom koncertě alespoň symbolicky spojí naši fanoušci z Brna a Zlínského kraje, což je pro nás další výjimečný zážitek“ dodává sbormistryně Tereza Válková, která koncert povede. Mezi dalšími účinkujícími se objeví klavírista Jiří Hrubý, hráč na varhanní pozitiv Vít Bébar a sopranistka Markéta Böhmová. Vše už tradičně okomentují Bach s Mozartem v podání Luďka RandáraRadovana Krále.

Foto: Fb souboru Czech Ensemble Baroque

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky