KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Lednicko-valtický hudební festival zachová většinu koncertů a závěrečný přesune na příští květen english

S ohledem na aktuální situaci Lednicko-valtický hudební festival informuje o jednotlivých koncertech a eventuálních dopadech nouzového stavu na jejich průběh. V tuto chvíli proběhne většina koncertů dle původního programu a vztahují se na ně pouze všeobecná pravidla. Nebude se konat koncert v prostorách lichtenštejnského zámku Wilfersdorf v Rakousku 14. října, kde měl vystoupit soubor FolkloreClassic, a bohužel 16. října nevystoupí v Zámeckém divadle ve Valticích ani španělská kytaristka Andrea González Caballero, se kterou měl spolupracovat houslista Jiří Partyka. Festivalu se však pro tuto příležitost podařilo získat laureátku soutěže České filharmonie 2018, vítězku Mezinárodní kytarové soutěže Enrica Mercataliho v Itálii 2015 a držitelku Ceny EMCY 2013, Barboru Kubíkovou, která vešla do povědomí hudební veřejnosti mimo jiné i svou spoluprací se světoznámým tenoristou José Curou. Program zůstává kombinací španělské a latinsko-americké hudby.

K závěrečnému koncertu kapely Čechomor s Moravskou filharmonií Olomouc a dirigentem Janem Kučerou pořadatelé dodávají: „Z důvodu snížení maximální povolené kapacity koncertů na 500 osob jsme nuceni tento koncert přeložit na nový termín v pátek 28. května 2021. Místo, čas, účinkující a program zůstávají beze změny. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Děkujeme za pochopení a věříme, že se společně uvidíme v krásných prosluněných dnech měsíce května.“

Zítřejší, tedy středeční, přednáška na téma Orientální motivy v lednickém parku má omezenou kapacitu na 20 osob a je koncipována jako procházka po lednickém parku s výkladem. V tuto chvíli zbývá do naplnění limitu ještě pár míst. Registrovat se lze na stránkách festivalu.

Foto: Wikipedia, archiv KlasikyPlus

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky