KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Dnešní Víkendové hudební naladění Moravské filharmonie online english

Moravská filharmonie Olomouc na dnešní večer pro své posluchače připravila online koncert s názvem Víkendové hudební naladění. Pořadatelé přichystali skladby pro smyčcový orchestr skladatelů Wolfganga Amadea Mozarta, Josefa Myslivečka a Leoše Janáčka. Sólistou hudebního večera bude cembalista Martin Hroch, který se představí v Mozartově Koncertu D dur. Taktovky se ujme šéfdirigent Moravské filharmonie Olomouc Jakub Klecker. Koncert bude k vidění zdarma na webufacebooku filharmonie od 19 hodin.

„Věříme, že skladby v podání Smyčcového orchestru Moravské filharmonie se sólovým partem pro cembalo v podání Martina Hrocha budou pro naše posluchače příjemným začátkem přicházejícího podzimního víkendu,“ uvádí ředitel orchestru Jonáš Harman a dodává: „Chceme našim posluchačům a příznivcům umožnit poslech krásné hudby i v těchto ztížených podmínkách, kdy je nemůžeme přivítat u nás v Redutě.“

Pro Moravskou filharmonii Olomouc není dnešní koncert prvním, který kvůli pandemii streamuje. Kromě Mozartovy hudby orchestr zahraje Myslivečkovu Sinfonii Es durIdylu pro smyčce Leoše Janáčka. „Po živém streamu koncertu Víkendové hudební naladění se posluchači mohou těšit na další, adventní a vánoční koncerty,“ doplňují pořadatelé.

Foto: Fb MfO

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky