KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Hong Kong Arts Festival a nejen Janáčkova opera online english

Brněnská Janáčkova opera se znovu zúčastnila mezinárodního Hong Kong Arts Festivalu, který pro letošek pořadatelé naplánovali do virtuálního prostoru. Od čtvrtka 11. do neděle 14. března tak bude na stránkách festivalu k zhlédnutí Janáčkova opera Její pastorkyňa coby záznam České televize, tak jako Příhody lišky Bystroušky, které budou k vidění od 13. do 16. března. Hong Kong Arts Festival se letos koná po devětačtyřicáté.

Dále pořadatelé nabízejí záznamy z Festivalu Janáček Brno, pořádaného Národním divadlem Brno. Mezi 12. a 15. dnem tohoto měsíce to bude Janáčkův Zápisník zmizelého v podání tenoristy Pavola Breslika, mezzosopranistky Štěpánky Pučálkové a klavíristy Róberta Pechance. Návštěvníci stránek asijské hudební přehlídky budou moci zhlédnout také koncert vídeňského Sboru Arnolda Schönberga (Arnold Schoenberg Chor), který také zazněl minulý rok na brněnském festivalu. Video bude dostupné od 14. do 17. března.

Poslední dva koncerty z řady české, přesněji brněnské nabídky budou komorní. Od 15. do 18. března to bude recitál klavíristy Jana Bartoše a od 16. do 19. března mohou diváci zhlédnout koncert smyčcového kvarteta Pavel Haas Quartet. Více o účinkování NdB a ostatních projektech na asijské přehlídce jsme psali zde.

Foto: Národní divadlo Brno, Marek Olbrzymek

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky