KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Hybatelé rezonance a zítřejší online Fresh Music Talks s Kristinou Barta a Nikol Bókovou english

Cyklus klavírních recitálů Hybatelé rezonance se přizpůsobil době covidové a na čtvrtek 29. dubna od 20:30 hodin jeho pořadatelé přichystali mimořádné online setkání dvou klavíristek, jejichž recitály byly plánovanou ozdobou třetího ročníku. Kristina Barta i Nikol Bóková se v přímém přenosu setkají v Anežském klášteře nejen v dialogu na koncertním křídle C. Bechstein D282, ale také v rozhovoru, ve kterém Nikol vyzpovídá Kristinu a naopak. Přenos se uskuteční na facebookové stránce a YouTube kanálu Hybatelů rezonance.

„Možnost takovéto pestrobarevné spolupráce v časech, jako jsou tyto, je velká radost. Zahraji část z nového repertoáru, připravovaného speciálně pro Hybatele, zazní moje nejnovější autorská kompozice, setkáme se poprvé s Kristinou a budeme si navzájem interprety i publikem, zpovídaným i tím, kdo se ptá a naslouchá. Těším se na všechno, co tento večer spojí!“ říká Nikol Bóková. Kristina Barta dále prozrazuje: „Během večera zahraji skladby z mého nového alba Love and Passion, které jsou původně psané pro quintet, takže to pro mne bude velmi zajímavý experiment. Dále mám připravenou zcela novou kompozici, která je inspirována událostmi posledního roku. A předpokládám, že svou hru zakončím nějakým oblíbeným jazzovým standardem. Zároveň se těším na první osobní setkání s Nikol.“

O úvodní slovo netradičního večera se postará generální ředitelka Národní galerie Praha Alicja Knast. „Jsme velmi rádi, že můžeme hostit tento speciální večer. Nejen z pohledu muzikoložky mi připadá obohacující spojovat různé formy vyjádření. Je nevyhnutelné být v této době online, abychom zprostředkovali kulturní prožitky našim návštěvníkům a divákům, přesto se nemohu dočkat, až znovu otevřeme a přivítáme první návštěvníky. Vrátíme se opět k osobnímu setkávání a budeme si vychutnávat společné zážitky,“ uvádí s optimismem.

Foto: Hybatelé rezonance

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky