KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Lukáš Sommer v úterý otevře nový hudební festival Lissa Classica english

V úterý 25. května skladatel a kytarista Lukáš Sommer položí základní kámen nového hudebního festivalu Lissa Classica v Lysé nad Labem. Zahájí ho violoncellista Petr Nouzovský. Na koncerty o pár dní později už zkoušejí pěvkyně Karolína Cingrošová Žmolíková, kytarista Pavel Steidl, harfistka Barbora Štilcová Plachá a pod otevřeným nebem zahraje houslista Jaroslav Svěcený.

Zakladatel festivalu Lukáš Sommer nevybral datum zahájení náhodou: „V Lysé nad Labem je cítit nesmírná poptávka po živé kultuře. Už dlouho jsme čekali na nějaké konkrétní datum, které umožní se znovu setkávat. Když přišlo, s přáteli jsme se, doslova před pár dny, usnesli, že otevření kultury v našem městě oslavíme ve velkém. Akcí, která bude předzvěstí každoroční tradice, akcí, která je hodna města s odkazem F. A. Šporka. Jsem rád, že v překotné a nadějné po-covidové atmosféře se na jednom pódiu setkám se svými přáteli, s nimiž jsem v uplynulé době mohl pouze streamovat.“

Dějištěm pěti festivalových koncertů bude Kostel narození sv. Jana KřtiteleLetní Kino Lysá nad Labem. Protože platná hygienická opatření nedovolují využít kapacitu prostor, rozhodlo se občanské sdružení „Lysá nás spojuje“ uspořádat sbírku na podporu Lissa Classica, jejíž přebytek poputuje na rekonstrukci varhan v Kostele narození sv. Jana Křtitele. Více informací najdete zdezde.

Foto: archiv L. Sommera

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky