KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Filharmonie Bohuslava Martinů v úterý k sedmdesátinám Václava Hudečka english

V úterý 14. června se bude od 19 hodin ve Velkém sále Kongresového centra Zlín konat koncert věnovaný houslistovi Václavu Hudečkovi a jeho letošnímu významnému jubileu. To vše pod hlavičkou Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín s dirigentem Robertem Kružíkem s hosty Václavem Hudečkem, Kristinou Fialovou, Ladou Bočkovou, Jiřím Brücklerem a Českým filharmonickým sborem Brno.

Koncert k poctě Václava Hudečka nabídne mozartovsko-dvořákovský program. Kromě samotného jubilanta se v průběhu večera představí na pódiu Kongresového centra Zlín také violistka Kristina Fialová, dále pěvci Lada Bočková, Jiří BrücklerČeský filharmonický sbor Brno, vedený Petrem Fialou. Řízení slavnostního koncertu bude svěřeno šéfdirigentovi zlínské filharmonie Robertu Kružíkovi.

Když jsem hrál poprvé se skvělou Filharmonií Bohuslava Martinů, orchestr se tak ještě nejmenoval a i Zlín nesl jiný název. Netušil jsem, kolik skvělých lidí ve vašem kraji potkám, co vše krásného zde s mojí ženou zažijeme. A že si u vás zahraji i v roce 2022, na to jsem už vůbec nepomyslel. Díky vám všem za krásný kus muzikantského života,“ zavzpomínal a poděkoval Václav Hudeček.

Stálici českého koncertního umění pojí k regionu jihovýchodní Moravy velmi vřelý vztah, a to nejen v podobě umělcovy slavné houslové Akademie, která se v nedalekých Luhačovicích pořádá pravidelně už od roku 1997. Vůbec první kontakt Václava Hudečka s tehdejší gottwaldovskou filharmonií se datuje do dubna 1980, kdy se představil zdejšímu publiku v Divadle pracujících na koncertě pořádaném v rámci pátého ročníku festivalu Talentinum.

Foto: Dominik Bachůrek

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky