KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Festival Za poklady Broumovska v závěru týdne se dvěma koncerty english

V závěru tohoto týdne nabídnou pořadatelé festivalu Za poklady Broumovska dva koncerty. Cimbálová muzika Milana Broučka zavítá do Hejtmánkovic v pátek 29. července se speciálním hostem – zpěvákem Václavem Noidem Bártou. V sobotu 30. července se festival vrátí zpět do Broumova, kde v kostele svatých Petra a Pavla vystoupí rezidenční umělkyně festivalu harfistka Kateřina Englichová spolu s pěvkyní Markétou Cukrovou.

Páteční koncert se bude konat od 19 hodin na kopečku nad Jízdárnou Hejtmánkovice, a to v podání Cimbálové muziky Milana Broučka a zpěváka Václava Noida Bárty. Přinese vybočení z obvyklého formátu a návrat rozvolněného piknikového open air od večera. Ten skloubí ambientní hudbu s výhledy do broumovské krajiny a nabídne posluchačům příjemné strávení letního podvečera na unikátním místě broumovského regionu. Koncert má ambici spojit hudební publikum různých žánrů a šířit dál povědomí o festivalu i mezi posluchači, kteří si ke klasické hudbě cestu teprve hledají. Večer nabídne i místní gurmánské speciality.

„Parkování bude možné před areálem penzionu Jízdárna v Hejtmánkovicích, z parkoviště na koncert je možné se dostat příjemnou procházkou na hejtmánkovický kopeček cca 500 m. V individuálních případech po dohodě na místě je možné dojet až na místo konání, vůz se však musí vrátit na parkoviště,“ informují pořadatelé.

V sobotu 30. července pokračuje festival v broumovském kostele svatých Petra a Pavla od 18 hodin koncertem harfistky Kateřiny Englichové, která se tentokrát představí v komorní úloze. Ke spolupráci přizve renomovanou interpretku barokního repertoáru Markétu Cukrovou, se kterou společně uvedou adaptace a úpravy známých barokních písních v autorské úpravě Kateřiny Englichové. „Interpretky se záměrně vyhýbají nejznámějším dílům a vybírají i méně známé autory. Árie jsou proloženy Händelovým koncertem původně určeným pro varhany, v rámci koncertu tak zazní postupně všechny tři věty,“ uvádějí organizátoři a doplňují, že zajímavostí koncertu bude bohatá ornamentace, kterou upravili Libor PešekMilan Munclinger. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům.

Foto: archiv festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky