KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

PKF – Prague Philharmonia zahajuje v Rudolfinu abonmá pro děti english

Dvěma programy ve Dvořákově síni Rudolfina otevře orchestr PKF-Prague Philharmonia v sobotu 26. října řadu koncertů pro děti. První se koná v deset a druhý ve dvanáct hodin dopoledne. Na nejmenší posluchače čekají v každé řadě čtyři setkání s malými hrdiny Šímou a Lupi, se kterými se postupně ocitnou ve snu, v pohádce, ve vesmíru a pomocí stroje času budou cestovat do minulosti. Překvapením a netradičním zpestřením sezony bude robot, který bude děti na koncertech doprovázet. Vznikl díky spolupráci s FEL ČVUT v Praze.

Orchestr hraje i o státním svátku 28. října, tentokrát hudbu první poloviny 20. století. Zazní orchestrální úprava Bachovy Hudební obětiny od Antona WebernaNáhrobek Couperinův Maurice RavelaDivertimento pro flétnu a malý orchestr B dur op. 52 Ferruccia Busoniho, ve kterém se dirigent koncertu Kaspar Zehnder představí i jako sólista, a na závěr orchestrální suita Richarda Strausse Měšťák šlechticem. Koncert nazvaný Cesty v čase se uskuteční na stejném místě jako dětské koncerty, tedy ve Dvořákově síni, v pondělí od půl osmé večer.

Foto: Archiv PKF

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky