KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Beethovenova Devátá v novém komplexu O2 universum english

Úplně prvním dílem klasického repertoáru, které zazní v nově otevřeném O2 universum, bude Symfonie č. 9 d moll op. 125 Ludwiga van Beethovena. Pod taktovkou Emmanuela Villauma se představí orchestr PKF-Prague Philharmonia, Pražský filharmonický sbor a sólisté Joyce El-Khoury, Stéphanie d´Oustrac, Simon O´Neill a Dmitrij Belosselskij. Koncert věnovaný 30. výročí sametové revoluce se uskuteční ve středu 13. listopadu od osmi hodin.

„O2 universum je nový multifunkční komplex, který Praze dlouhodobě chyběl a který díky variabilitě svého prostoru nabídne nespočet možností jeho využití: je schopen pojmout nejen kongresy a konference, ale také koncerty. I proto jsme rádi, že hned na začátku svého fungování bude O2universum hostit velmi atraktivní Beethovenovu 9. symfonii, která patří mezi zcela zásadní díla. Věřím, že příznivci klasické hudby si najdou cestu do nového prostředí a že jim koncert v O2universum přinese mimořádný zážitek,” říká Robert Schaffer, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Bestsport a O2areny.

Nové O2 universum je největším multifunkčním kulturním a kongresovým centrem ve střední Evropě, provoz zahájilo od září. Jeho záměrem je sloužit jako moderní místo pro pořádání velkých mezinárodních kongresů, kulturních a korporátních akcí. Těm bude sloužit hlavně největší sál, kam se v případě koncertu klasické hudby vejdou až tři a půl tisíce diváků.

Foto: O2 universum, PKF – Prague Philharmonia

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky