KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Koncertní sál žižkovského Atria s klavírní abonentní řadou english

Jarní abonentní řadu v pražském Atriu na Žižkově pořadatelé vůbec poprvé věnují sólovému klavíru. Návštěvníci od února do dubna uslyší Beethovenovy sonáty, jazzové standardy i autorské kompozice. Cyklus zahájí klasickým recitálem Ivo Kahánek, a to 25. února. Na dalším koncertě se 25. března představí Vít Křišťan, jeden z nejvýraznějších talentů nastupující generace jazzmanů. Řadu uzavře 8. dubna Nikol Bóková klasickým klavírním recitálem, který doplní o své vlastní skladby.

„Někdy je tu slyšet klavír, jindy varhany. Někdy se tu zpívá a jindy pořádají koncerty vážné hudby i jazzu. V zrekonstruované barokní kapli se od roku 2016 uzavírají také sňatky,“ představují prostor pořadatelé a zvou k návštěvě koncertů: „A na co se můžete těšit příště? Poslechněte si skvělé české klavíristy, kteří si vydobyli úspěch i za hranicemi. Tuto jarní abonentní řadu vůbec poprvé věnujeme sólovému klavíru.“

Atrium je kulturní centrum na Žižkově a stojí mezi bytovými domy nedaleko od žižkovské věže a Olšanského náměstí. V barokní kapli se pořádají koncerty vážné hudby i jazzu, v galerii vystavují významní soudobí výtvarníci a v bistru se zahrádkou se vaří káva. „Atrium se poprvé otevřelo už v roce 1984 a stalo se tradičním místem žižkovského kulturního života. V poslední době se zde pořádají i komunitní akce a zahrada se proměnila v oblíbené místo odpočinku,“ informují stránky instituce.

Foto: Fb Atria na Žižkově

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky