KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Lukáš Sommer v úterý v Carnegie, ve čtvrtek v Bohemian National Hall english

Úspěšný český kytarista a skladatel Lukáš Sommer opět míří do USA, tentokrát konkrétně do New Yorku, kde vystoupí na dvou recitálech. Spojí oba své obory v jedno, a sice tak, že bude hrát svou vlastní hudbu. První z recitálů se bude konat v úterý 11. ledna v Carnegie Hall, přesněji v její Weillově recitálové síni, a ve čtvrtek 13. ledna umělec zahraje v Bohemian National Hall.

Ke koncertu v Carnegie Hall Lukáš Sommer uvedl: „Pro tento speciální koncert jsem ze své hudby vybral technicky nejobtížnější skladby, kterými jsem chtěl záměrně překročit běžné technické možnosti kytary. Zároveň jsou hodně spjaté s určitými okamžiky v mém životě, a tak to bude vlastně takový časosběrný hudební dokument.“ Zároveň je rád, že může navázat na koncert v Kennedy Center ve Washingtonu, který se odehrál těsně před dobou covidovou. A také se těší na české krajany a přátele, které dlouho neviděl.

V Bohemian National Hall Českého centra New York vystoupí Lukáš Sommer ve čtvrtek. „Tento program vznikal v průběhu několika let. Mnohé skladby jsou spojeny s konkrétním místem či velmi silným osobním zážitkem. Jedná se výlučně o autorský program a některé ze skladeb budou mít v Carnegie Hall světovou premiéru. Jsem šťastný, že mohu koncert odstartovat svými variacemi, které jsem napsal pro příležitost svého prvního koncertu v USA,“ zve nejen své krajany na koncert Lukáš Sommer.

Foto: Facebook

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky