KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Zpěvomat znějící na přání kolemjdoucích v pondělí opět v ulicích Prahy english

Na přání pražským chodcům bude Zpěvomat zpívat už podesáté. Zpěváci akci zahájí v pondělí 6. června od 14 hodin na Karlově a Jungmannově náměstí, na křižovatce U Anděla a možná i na dalších místech. Umělci budou na jednotlivých stanovištích vystupovat pod vedením Leny Yellow, členky Yellow Sisters a Mateřská.com, herečky a zpěvačky Evy Vrbkové i slovenských hostů z vokální skupiny Neha! Ke skupince Leny Yellow se přidá i její dětský sbor.

Poslechnout si živý zpěv na přání, možnost na chvíli se zastavit a nechat se zaplavit hudbou – to jsou vzácné momenty, které tento mimořádný projekt vnáší na rušná místa metropole. Do Zpěvomatu se může aktivně zapojit každý s chutí zazpívat si pro radost chodcům v ulicích Prahy.

K udržení této tradiční nejen pražské akce oživující veřejný prostor je možné přispět na www.donio.cz/pomuzete-zpevomatu-rozeznit-prahu. „Věříme, že přes dílčí potíže a nelehkou dobu se nám ideu Zpěvomatu, který bezplatně nabízí nevšední hudební zážitek, podaří udržet,“ vysvětluje zakladatelka Zpěvomatu i Hlasohledu Ridina Ahmedová. Ta Hlasohled v roce 2006 založila s přesvědčením, že hlas je nejpřirozenějším nástrojem každého člověka a zpívání nám může přinášet radost bez ohledu na to, jak dokonale výsledek zní. Hlasohled nabízí semináře, konference a hlasové dílny pro různě pokročilé zájemce s nejlepšími lektory z České republiky i zahraničí. Workshopy Hlasohledu už prošlo přes šest a půl tisíce účastníků, kterým se věnovalo na sto dvacet lektorů. Pod společnou střechou Hlasohledu působí nyní také úspěšný projekt Moje tělo je moje, v němž se Ridina Ahmedová věnuje s energií sobě vlastní prevenci body shamingu.

Foto: Vojtěch Brtnický

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky