KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Kutnohorský týden akordeonu potřetí english

Od úterý 23. do neděle 28. srpna se Kutnou Horou ponesou tóny akordeonů a heligonek. Třetí ročník Kutnohorského týdne akordeonu je za dveřmi a přivítá akordeonisty a heligonkáře ze všech koutů České republiky, Slovenska a Maďarska. Festival organizuje Check Accordion Trio, tedy Markéta Laštovičková, Marie Čejnová a Michal Karban, a přivítá na čtyřicet aktivních účastníků, na které čeká celodenní výuka. Večer se mohou nejen studenti těšit na zajímavé akordeonové a heligonkové koncerty.

Festival nabízí pět koncertů, které chtějí akordeon a heligonku předvést ve všech možných polohách a žánrech. „Všechny koncerty jsou otevřené veřejnosti a dobrovolné vstupné poputuje do Nadace Jedličkova ústavu, se kterou Check Accordion Trio spolupracuje přes 4 roky,“ uvádějí pořadatelé.

V úterý 23. srpna bude Dačického dům hostit zahajovací koncert lektorů, kteří společně vystupují v uskupení Check Accordion Trio. Den na to kavárnu Na Kozím plácku rozezní slovenský hráč na heligonku Marián Šišovský. V dalších dnech se bude v restauraci Dačický konat „jazzový akordeon“ v podání hudebníka Vojtecha Szabóa a opět v Dačického domě vystoupí Jakub JedlinskýPavel Fischer, kteří nabídnou spojení world music, klasické hudby a jazzu.

Závěrečný koncert se bude konat také v Dačického domě, a sice v neděli 28. srpna od 15 hodin. Na něm vystoupí účastníci kurzů, a to jak sólově, tak i v akordeonovém souboru. Více informací najdete na www.prateleakordeonu.cz

Foto: archiv festivalu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky