KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Liberecké Divadlo F. X. Šaldy v neděli koncertně s Michaelou Zajmi english

Divadlo F. X. Šaldy přichystalo první symfonický koncert této sezóny. V rámci programu posluchači budou moci slyšet dvě méně často uváděná, avšak výrazná díla. Pod taktovkou Jaroslava Kyzlinka se představí také mezzosopranistka Michaela Zajmi. Koncert zahájí pětidílná suita Maurice Ravela Má matka husa. Poté bude provedena balada pro mezzosoprán a orchestr Otakara Ostrčila Osiřelo dítě. Druhá polovina koncertu pak bude patřit symfonické suitě Šeherezáda Nikolaje Rimského-Korsakova. Koncert se bude konat v neděli 23. října od 19 hodin.

Dramaturgie koncertu i příležitost pracovat s operním orchestrem na koncertním podiu mě velmi zaujala. Jsem rád, že jsem mohl nabídku přijmout, a jsem zvědav na spolupráci, protože v liberecké opeře budu dirigovat poprvé,“ říká dirigent Jaroslav Kyzlink a prozrazuje, že novinkou pro něj budou i skladby RavelaOstrčila, které zatím neměl příležitost koncertně provést. Naopak Šeherezáda Rimského-Korsakova je jedním z nejhranějších děl symfonického repertoáru. „Je skvělou příležitostí předvést orchestr nejen jako celek, ale díky množství drobných i větších sól pro jednotlivé nástroje ukáže kvality každého orchestru,“ dodává dirigent.

Sólového partu se pohotovým záskokem ujme Michaela Zajmi, která nahradí nemocnou Kateřinu Jalovcovou. „K baladě Osiřelo dítě mě váže spousta krásných vzpomínek, jelikož jsem s ní mohla ukončit svá studia na Pražské konzervatoři před čtrnácti lety. Je to nádherné, velmi niterné dílo a srdečně zvu posluchače na naše nedělní provedení v Liberci,“ říká Zajmi.

Foto: Fb M. Zajmi

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky