KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Ostravská filharmonie pro děti i dospělé english

Janáčkova filharmonie Ostrava zahájí další koncertní cyklus, který je určen celé rodině – dětem, rodičům i prarodičům. Každý koncert má přitom díky velikému zájmu naplánovanou i reprízu. První dvojice je na programu v neděli 13. listopadu od 11 a 16 hodin v bývalém kině Vesmír a taktovky se ujme Stanislav Vavřínek. Projekt je doporučován dětem od prvního stupně základní školy.

Hlavní hrdiny Vláďu a Otu čeká nelehký rok. Všude, kam se podívají, na ně číhá nějaký problém a trampoty bude mít i pan dirigent s orchestrem. Při jejich řešení si malí i velcí užijí neobyčejnou zábavu. Na podiu se totiž hudební ukázky prolínají s hereckými vystoupeními. Bude se hrát, zpívat, tančit, mluvit, a především se smát!“ zve JFO.

Koncerty jsou skutečně pro celou rodinu, nabízejí situace z každodenního života, ve kterých se poznají děti i dospělí. Členové orchestru jsou jejich sympatickými průvodci světem klasické hudby se smyslem pro humor. Dirigent Stanislav Vavřínek je plnohodnotným hereckým partnerem Michalu SedláčkoviJakubu Burýškovi, hercům z Divadla Petra Bezruče. Při koncertech plní nejen roli dirigenta, ale také divadelní postavy.

Foto: Martin Straka

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky