KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

FOK s legendárním Jiřím Chalupou a Orchestrem na dotek english

V druhém setkání cyklu Orchestr na dotek tentokrát Pražští symfonikové pozvou děti a jejich rodiče na hudební vycházku do ulic. Programem, jehož autorem je Jiří Chalupa, známý z legendárního Studia Kamarád, provedou Marek Němec v roli pana Notičky a Johana Schmidtmajerová jako slečna Jůlie. Hudební dopoledne bude dirigovat už tradičně Jan Kučera. Koncert se bude konat v sobotu 17. prosince od 11 hodin ve Smetanově síni Obecního domu.

Známá a oblíbená setkání pro děti se v letošní sezóně dočkala zcela nového kabátu, který jim dal televizní dramaturg a scenárista Jiří Chalupa. „Po prvním setkání, které neslo podtitul Domov, se tentokrát vydáme na ulici ve městě, kde žijeme,“ uvádí FOK společně s Jiřím Chalupou a doplňují: „Jdeme po ulici, přejdeme rušnou křižovatku, přijdeme do parku, kde je zima, potkáme kamarády, vidíme tam paní se psem na procházce… Říkali jsme si, že není možné, abychom našli hudbu na procházku se psem a ona existuje – Gershwin! Potom si zajdeme na čaj a na náměstí, kde už svítí stromeček, protože je advent. Zahrajeme si i nějaké koledy a tak dále.

Procházku po městě rozeznějí skladby jako Humoreska Antonína Dvořáka, Musorgského Obrázky z výstavy, Pražské hospody od Petra Wajsara nebo už zmíněná Gershwinova Procházka se psem.

Foto: archiv FOKu

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky