KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

FOK na Nový rok tradičně se Slovanskými tanci english

Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK přivítá rok 2023 tradičním Novoročním koncertem. Provedení obou řad Dvořákových Slovanských tanců zazní pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Braunera ve Smetanově síni Obecního domu 1. ledna v 19:30 hodin.

Pražští symfonikové udržují svou novoroční tradici uvádění Slovanských tanců Antonína Dvořáka už dlouhá léta. Třetím rokem se tak stane pod taktovkou šéfdirigenta Tomáše Braunera.

Vždycky se s těmito tanci raduji, i když to nejsou úplně jednoduché kusy pro orchestr. Málokdy slýcháme obě řady Slovanských tanců na jednom koncertě, jsou to velice náročné party. A ta druhá řada se hraje ještě méně než první, což vždycky s politováním konstatuji, protože se mi zdá ještě zajímavější, rozmanitější,“ uvedl Tomáš Brauner s tím, že tradice Slovanských tanců je pro něj velkou radostí, protože se jedná o koncert s pozitivním nádechem a veselostí, což je vždy na prvního ledna docela příznačné a je třeba ve společnosti tu radost probudit, ať už koncertem, nebo nějakou hezkou myšlenkou.

Foto: Jan Kuča Photography

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky