KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

FOK uvede Trio Martinů v kostele sv. Šimona a Judy english

Na dalším koncertu v rámci komorní řady Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK vystoupí Trio Martinů. Soubor zahraje skladby Antonína Dvořáka, Bohuslava Martinů a ve světové premiéře také novinku od Jaroslava Pelikána. Koncert se bude konat v úterý 21. února v kostele svatých Šimona a Judy od půl osmé večer.

Etablovaný komorní soubor Trio Martinů společně hraje již tři desítky let. Tvoří ho houslista Pavel Šafařík a violoncellista Jaroslav Matějka, kteří jsou zároveň členy orchestru FOK, společně s klavíristou Petrem Jiříkovským.

Na dalším z komorních koncertů z produkce Pražských symfoniků zahrají Trio č. 3 Bohuslava MartinůTrio f moll Antonína Dvořáka. Večer otevře světová premiéra Klavírního tria Jaroslava Pelikána.

Jaroslav Pelikán je náš spolužák, poznali jsme se na konzervatoři. Pamatuji si, že už tehdy měl velmi blízko k Bohuslavu Martinů a myslím, že se jím nechal hodně inspirovat. Po mnoha letech přátelství jsme se dostali k této příležitosti, že budeme premiérovat jeho Klavírní trio. Skladba se drží klasických forem, myslím si, že pro posluchače to bude velmi přístupná a příjemná hudba, nic nesrozumitelně divokého. Zároveň je plná emocí, které se budeme snažit přenést na posluchače,“ říká ke skladbě Jaroslava Pelikána Petr Jiříkovský.

Foto: Martina Křenková

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky