KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

FOK s Orchestrem na dotek pro děti english

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK se v dalším z dětských dopoledních představení z cyklu Orchestr na dotek pomyslně s dětmi vydá na procházku do přírody. Jak je příroda vyjádřena v hudbě, děti objeví s průvodci Markem Němcem a Veronikou Khek Kubařovou. Pořad, jehož dramaturgem je legenda dětských televizních pořadů Jiří Chalupa, bude dirigovat Jan Kučera. Koncert se bude konat v sobotu 4. března od jedenácti hodin dopoledne v Obecním domě.

Oblíbené dětské pořady v režii Pražských symfoniků, které se v letošní sezóně dočkaly nového kabátu, čeká již třetí setkání v této sezóně. V prvním díle se děti seznámily s hudbou domova, v druhém objevovaly město a třetí je zavede na výlet do přírody. V pořadu tak zaznějí ukázky skladeb Z českých luhů a hájů Bedřicha Smetany, Klid lesa Antonína Dvořáka, nebo Příhody Lišky Bystroušky Leoše Janáčka. Vystoupí také tanečníci z Konzervatoře Tanečního centra Praha. Nově se po boku pana Notičky (Marek Němec), který pořadem provází, objeví slečna Nika, kterou ztvární Veronika Khek Kubařová

Ve třetím koncertu půjdeme do přírody. Nebude tam tentokrát slečna Julie, ale její sestra Nika. Půjdeme lesem a uslyšíme šumění stromů a větru. Zastavíme se u zurčícího potoka, na pasece uvidíme divoké zvíře, vyjedeme si i na hory, kde to zase bouří a fouká vítr. Vystoupí s námi také studentka konzervatoře Eliška Minářová, která zazpívá úžasnou Saint-Saënsovu skladbu Slavík a růže,“ říká dramaturg pořadu Jiří Chalupa.

Foto: archiv orchestru

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky