KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Kulturní svařák Jihočeského divadla online i ve veřejném prostoru english

S blížícím se koncem roku má Jihočeské divadlo pro své diváky připravené projekty s názvem kulturní svařák. Ten má být směsicí všeho, co jen se dalo stihnout a vymyslet během této podivné doby. Akce se budou konat nejen v online prostoru, ale také ve městě.

„V online prostoru budou Adventní kalendáře opery, činohry, baletu a Malého divadla. Jsou 100% dietní a otevírat je můžete od 1. prosince. Po konzumaci diváci neztloustnou, ale určitě se pobaví. Každý ze souborů má pro své diváky připraven a namíchán vlastní mix videí, který si postupně každý den budou příznivci moci otevřít v okénku adventního kalendáře. Balet jako jediný ze 4 souborů bude mít adventní kalendář ‚k sežrání‛. S kamerou i fotoaparátem vás provedeme městem a na některé z vás bude čekat i sladká odměna,“ zvou s veselou nadsázkou pořadatelé a sdělují, že se soubory objeví i v programu Jihočeské televize.

Divadlo také uvede pět novinek online, a sice činoherní představení Selský baroko nebo Café Groll, taneční divadlo Rádio Svobodná Bystrouška, balet 3+1 a konečně operetu Polská krev Oskara Nedbala.

Malé divadlo pro své menší diváky připravilo pořad Malé divadlo do uší. Půjde o interaktivní podcasty. První podcast s názvem Robot a drak si příznivci mohli stáhnout v průběhu listopadu, další, vánoční příběh Kapr a sněhulák čeká na posluchače 26. prosince.

„Náladu a zábavu venku zajistí pojízdný Džubox JeDe (Teatromat), který bude hrát a bavit lidi na parkovištích u obchodních center, na náměstích a dalších místech. Kdo přijde, tomu zahrajeme. Stačí, když si nás kolemjdoucí všimnou, přijdou a hodí do otvoru v autě minci, a pak se začnou dít věci. V ulicích k vidění od 3. 12. do 17. 12. 2020. Kdo nebude mít štěstí na Džubox JeDe, možná narazí na Ježíška, který má někdy někam spadnout z nebe a hrát a zpívat na terase jedné z budějovických budov. Bude to taková malá oslava Ježíškových narozenin pro náhodné kolemjdoucí,“ informuje divadlo.

Od 20. do 22. prosince připravuje Jihočeské divadlo živý přenos Rybovy mše vánoční z historické budovy Solnice. Návštěvníci sedící v divácké zóně na Piaristickém náměstí uvidí prostřednictvím čtyř televizních kamer nejen dění v Solnici, ale také obrazy spojené s tradičními vánočními obyčeji. Režie a zpracování se ujal šéf opery Jihočeského divadla Tomáš Ondřej Pilař, který pro diváky připravuje atraktivní podívanou. „Čekáme, a když to půjde, najdete nás na Piaristickém náměstí. Buď 14. prosince spustíme prodej vstupenek, anebo akci odvoláme, vše závisí na vývoji situace,“ dodává k plánování přenosu Rybovy mše vánoční ředitel divadla Lukáš Průdek.

Foto: Fb Jihočeského divadla, Wikipedia – Aktron, Depositphotos

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky