KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Festival tance, cirkusu a divadla Move Fest se přesouvá na říjen english

Právě v těchto dnech by za normální situace probíhal sedmý ročník mezinárodního festivalu tance, cirkusu a divadla MOVE Fest 2020. Jako nový termín oznámili pořadatelé 7. – 11. října. Představí se v ostravském Cooltouru, Domě kultury města Ostravy nebo bývalém obchodním domě Ostravica. Nabídne vystoupení mima Radima Vizváryho v doprovodu akrobatické skupiny Losers, představení, ke kterému potřebujete vlastní mobil, nebo světovou premiéru Brave New Life.

Mim Radim Vizváry otevře 7. října program letošního MOVE Festu. Společně s akrobatickou skupinou Losers představí v Ostravě inscenaci Heroes, která vznikla pod režijním vedením šéfa činohry Národního divadla Daniela Špinara. Na stejný večer je pak v plánu i světová premiéra tanečního představení Brave New Life Kulturního centra CooltourTabačka Kulturfabrik Košice. „Letošním tématem festivalu je `New life`, tedy v překladu nový život. Po velmi zvláštním jaru tohoto roku jsme se rozhodli zaměřit se na představení pojednávající o hledání cesty k sobě samému, jakémsi sebepoznání. Podle původního plánu by v těchto dnech festival pomalu končil. Jsem si ale jistá, že náš nový podzimní program opět nadchne nejen umělce z Ostravy, ale také aktivní místní diváky, kteří se nebojí možná trochu experimentovat a navštívit ojedinělá představení,” uvádí ředitelka festivalu Jana Ryšlavá.

Festival uvede i představení Cult Of Busy reagující na současnou hektickou dobu. Interaktivní představení vtáhne diváky do děje tím, že je přinutí použít vlastní mobilní telefony. Vybrané ostravské performery pak zapojí do svého autorského představení člen populárního uskupení PLAYBOYZ Martin Talaga. Vyvrcholením sedmého ročníku MOVE Festu bude speciální site-specific projekt v režii tanečnice, režisérky a spisovatelky Miřenky Čechové. Konat se bude v prostorách bývalého obchodního domu Ostravica.

Foto: Fb festivalu

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky