KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Kurzy Letní flétny v červenci v Českých Budějovicích english

Nadační fond na podporu Konzervatoře České Budějovice ve spolupráci s vyučujícími příčné flétny školy a pod záštitou profesora Františka Malotína pořádá už 28. ročník tradičních metodických a interpretačních kurzů s názvem Letní flétny, které se v jihočeské metropoli uskuteční od 3. do 10. července. Kurzy jsou určeny pro všechny příznivce flétnové hry – žáky a učitele ZUŠ, studenty, amatéry i profesionály. Maximální počet účastníků je pro tento rok dvaadvacet. Přihlášku lze vyplnit zde.

Letní flétny v Českých Budějovicích vedou tradičně tři lektoři: ředitel a vyučující flétny na konzervatoři Petr Ries, dále Jakub RiesAnežka Hessová. Ta ale letos z osobních důvodů vyučovat nebude. Kurzy se budou konat na hudební konzervatoři, která je pro ně optimálně vybavena. K dispozici jsou nejen učebny, ale také dva koncertní sály školy. Ubytování je zajištěno přímo v budově konzervatoře, kde jsou dvoulůžkové pokoje s možností připojení k internetu a vlastním sociálním zařízením.

„Tradice kurzů sahá až do roku 1989, kdy je založil prof. František Malotín – vynikající flétnista, pedagog, propagátor moderního způsobu hraní na příčnou flétnu. Pro jejich konání si vybral malebné město Jičín, kde se kurzy konaly řadu let. Později byly přesunuty do Olomouce, kde po několika letech zanikly. Profesor Malotín si však přál, aby byla tradice Letních fléten obnovena nejen pro svou potřebnost, ale také pro nezapomenutelnou atmosféru a velký úspěch, které kurzy vždy měly,“ uvádějí stránky projektu s tím, že díky Malotínově iniciativě se kurzy obnovily v krásném prostředí historického centra Českých Budějovic.

Foto: archiv kurzů

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky