KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Juventus Collegium FOK zahraje do oken seniorům a ve vnitrobloku kina Mat english

Dechová část ansámblu Juventus Collegium FOK se v příštích dvou týdnech připojí k iniciativě #Hrajemedooken. V rámci benefičních koncertů ve středu potěší klienty Domova pro seniory U Agáty a příští týden zahraje ve vnitrobloku kina Mat na Karlově náměstí. Zazní díla Wolfganga Amadea Mozarta, Josefa Myslivečka nebo Charlese Gounoda.

Členové mladší generace hráčů Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK, tvořící soubor Juventus Collegium FOK, podpoří dvěma benefičními koncerty iniciativu #Hrajemedooken. Veřejná sbírka běží na donátorské platformě Donio.cz. Na středu 6. května od čtyř hodin, chystá soubor vystoupení pro klienty Domova pro seniory U Agáty. Do oken vnitrobloku nejmenšího tuzemského kina MAT pak zahraje v úterý 12. května od pěti hodin. Koncert z vnitrobloku bude živě streamovat Mall.tv a crosspostovat KlasikaPlus.cz.

„Chtěli jsme se aktivně zapojit ve veřejném prostoru prostřednictvím koncertů, které jsou v této době a podobě iniciovány touto platformou. Hlavní město Praha je domovskou scénou našeho orchestru, tedy je pro nás radostí a milou povinností přinést posluchačům hudbu do jejich domovů alespoň touto cestou,“ shodují se členové ansámblu. Dechová část souboru Juventus Collegium FOK vystoupí ve složení flétnista Martin Klimánek, hobojisté Jan Hoďánek a Monika Fürbach Boušková, klarinetisté Jan Czech a Matouš Kopáček, fagotisté Václav Fürbach a Štěpán Rimský a hráči na lesní roh Zuzana Rzounková a Petr Hernych.

Foto: Fb projektu, Fb Juventus Collegium FOK

Tereza Kramplová

Tereza Kramplová

Hudební manažerka

Pochází z klavírnické a divadelní rodiny. Díky rodinné manufaktuře KLIMA Piano, kterou založil její dědeček Milan Klíma, měla možnost aktivně reprezentovat pianina a klavíry špičkové kvality na veletrzích v Evropě i Americe. Po libereckém gymnáziu vystudovala klavír na Pražské konzervatoři a obor hudební management na Akademii múzických umění v Praze. Klasické hudbě se věnuje celý život, už od studií působí v nejužším týmu festivalu EuroArt Praha, kde mimo jiné v rámci agentury EuroArt rozjížděla kariéru Ivo Kahánkovi, Tomášovi Jamníkovi nebo Zemlinského kvartetu. Osm let působila na pozici manažerky Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, v současnosti je výkonnou ředitelkou festivalu Za poklady Broumovska a manažerkou projektů Broumovská klávesa a Letní hornové kurzy Broumov.



Příspěvky od Tereza Kramplová



Více z této rubriky