KlasikaPlus.cz© - portál o klasické hudbě

PORTÁL O KLASICKÉ HUDBĚ

...váš vyladěný partner

english

Filharmonie Brno po osmi měsících od čtvrtka opět naživo english

Filharmonie Brno se v tomto týdnu opět setká se svými posluchači, a to bez jednoho dne přesně po osmi měsících. V reakci na rozvolnění připravil orchestr neplánovaný koncert s názvem Smíme prosit? Stálý hostující dirigent Filharmonie Brno Robert Kružík povede těleso v Janáčkových Lašských, Dvořákových Slovanských a Brahmsových Uherských tancích. K hudebním setkáním dojde celkem čtyřikrát – v ideálním případě na nádvoří Besedního domu, a pokud počasí nedovolí, tak v sále, a to ve čtvrtek, pátek, pondělí a úterý 10., 11., 14. a 15. června. Koncerty začínají vždy v 19 hodin, vstup na nádvoří je od 18:15.

Za příznivého počasí se orchestr rozmístí na nádvoří Besedního domu, posluchači na nádvoří sousední Moravské galerie a také částečně u orchestru. Přístup na místo je zajištěn branou Moravské galerie z Husovy ulice a po schodech z ulice Besední. Kromě vstupenky uvaděči diváky požádají o kontrolu kontaktu, který na sebe uvedli, a prokázání zdravotního stavu – lékařským dokladem o prodělané nemoci, o očkování či negativním testem.

„Naši hudebníci se neskutečně těší na živou odezvu publika, je to pro nás slavnostní příležitost. I proto jsme zvolili radostný repertoár. Zahrajeme trojí tance: Janáčkovy Lašské, Dvořákovy Slovanské a Brahmsovy Uherské,“ informovala ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová, která vtipně podotkla, že při výběru programu hrála roli také hlučnost přilehlé Husovy ulice.

Koncerty podvede mladý dirigent Robert Kružík. „Jestli nám uplynulé měsíce něco ukázaly, tak to, že smyslem naší práce jsou zejména lidé v hledišti a jejich energie, jejich reakce. Jsme moc rádi, že tento smysl konečně můžeme začít naplňovat, navíc s programem, který se krásně hodí k jarním dnům,“ uvedl Kružík.

„Vzhledem k měnícím se podmínkám nutným ke vstupu na koncert doporučujeme, aby návštěvníci sledovali náš web a Facebook, kde najdou aktuální informace. Nejpozději ve 14 hodin před každým ze čtyř koncertů tam také zveřejníme informaci, zda se uskuteční na nádvoří, či v sále Besedního domu,“ doplnila Marie Kučerová.

Foto: Filharmonie Brno, Pavel Gabzdyl

KlasikaPlus.cz

Redakční články v rubrikách AktuálněPlus a VýhledPlus



Příspěvky redakce



Více z této rubriky